NEXEDGE
Nexedge is het eerste systeem in zijn soort dat trunking biedt en de eerste met de mogelijkheid om te communiceren in zowel analoge als digitale mode, hier tussen kan automatisch gewisseld worden.

Nexedge maakt gebruik van FDMA-techniek.Alle Nexedge apparaten kunnen dus communiceren met analoge radio, hetzij terminal naar terminal als een systeem of als een multi-site Trunked netwerk, voor het verschaffen van een kosteneffectieve oplossing voor klanten die migreren van analoog naar digitaal.

Nexedge is in staat om duidelijke stem kwaliteit te leveren, zelfs in de meest lawaaierige omgevingen, de digitale versleuteling verstrekt volledige bescherming tegen ongedwongen afluistering.
Nexedge biedt een voordeel ten opzichte van concurrerende digitale systemen: 6.25 kHz NXDN biedt 15% breder bereik dan de 12,5 kHz systemen van concurrenten.

NXDN is een digitale communicatie technologie dat het meest overeenkomt met DMR. Het grote verschil zit hem in de bandbreedte. DMR is een een bandbreedte van 12.5kHz benodigd. Terwijl NXDN hier maar de helft van gebruikt (6.25kHz).

Kenwood en Icom hebben het NXDN protocol ontwikkeld. Deze werd overigens ontwikkeld omdat de vraag naar meer frequenties toenam in de Verenigde Staten.

NXDN is overigens een open standaard. Op dit moment worden er nog steeds applicaties en producten ontwikkeld voor het NXDN protocol.